KATARZYNA MYĆKA

16. – 17. maj 2024

> Urnik seminarja
> PRIJAVA NA SEMINAR

Seminar bo trajal predvidoma 16 šolskih ur. Na voljo je 16 prostih mest za aktivne udeležence, število mest za pasivne udeležence ni omejeno.

Katarzyna Myćka se je izobraževala in študirala na glasbenih akademijah v Gdańsku, Stuttgartu in Salzburgu, kjer je marimba postala njena strast in “idealno sredstvo za glasbeni izraz”. Sledile so številne nagrade na mednarodnih glasbenih tekmovanjih, med drugimi prva nagrada in nagrada občinstva na mednarodnem tolkalskem tekmovanju v Luksemburgu leta 1995, eno leto kasneje pa prvo mesto na prvem svetovnem tekmovanju za marimbo v Stuttgartu. Nagradam so sledila tudi vabila za koncerte in mojstrske tečaje v Ameriki, Aziji in različnih evropskih državah.

Koncertirala je na najpomembnejših glasbenih festivalih (Osaka, 1998; Linz, 2004; Minneapolis, 2010; različne izdaje PASIC v ZDA), kot solistka pa je nastopila z orkestri po vsem svetu, kot so: Filharmonični orkester Stuttgart, Simfonični orkester Bochum, Poljska komorna filharmonija Sopot, Dunajski, Pragerski in Heilbronnski komorni orkestri (WKO), Simfonični orkester Peking, Camerata Israeli, RSO Luxembourg in mnogi drugi. Njeni dosežki in koncerti danes postavljajo Katarzyno Myćko med vodilne pionirje na tolkalih.

Myćka, ki jo je poljsko društvo za tolkala leta 1999 počastilo kot “Ambasadorko poljske tolkalne umetnosti”, odločno spodbuja popularizacijo marimbe. To vključuje zavezanost k usposabljanju mladih glasbenikov in sodelovanje v žirijah mednarodnih tekmovanj. Leta 2003 je Myćka ustanovila tudi Mednarodno akademijo marimbe Katarzyna Myćka (IKMMA), ki od tedaj poteka vsaki dve leti. Leta 2023 je bila Katarzyna Myćka imenovana za profesorico tolkal na Univerzi Folkwang v nemškem Essnu, medtem ko nadaljuje svoje izobraževalno delo na Glasbeni akademiji Stanisława Moniuszka v Gdańsku na Poljskem.

Skozi leta je posnela presek svojega repertoarja na desetih CD-jih. Njen najnovejši album, “Marimba & Organ Melange”, vključuje še eno zbirko premiernih izvedb.

> Urnik seminarja
> PRIJAVA NA SEMINAR