Eudes Bernstein je študij saksofona začel na glasbenem konservatoriju »CRR Versailles«, magistrski študij pa je dokončal v razredu Clauda Delangla na znamenitem pariškem konservatoriju »Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris«. Svoje znanje je preko Erasmus izmenjave izpopolnjeval tudi na Visoki šoli za glasbo in ples v Kölnu, v razredu Daniela Gauthierja. Šolanje je zaključil z diplomo iz muzikologije na Univerzi »Paris IV Sorbonne«. Od leta 2019 poučuje na konservatoriju »CRD Aulnay Sous Bois«.

Berstein je nagrajenec številnih mednarodnih tekmovanj (Osaka, Dinant, Aeolus, FMAJI, FNAPEC) in eden redkih saksofonistov, ki je prejel štipendijo prestižne fundacije »Fondation Banque Populaire«. Kot solist nastopa s številnimi mednarodnimi orkestri (Orchestre de Chambre de Belgique, Düsseldorfer Symphoniker, Sud Westphalen Philharmonie, Orchester Pasdeloup, Orchester d’Harmonie de la Garde Républicaine , Orchester de Chambre Nouvelle Europe).

Bernstein je član kvarteta saksofonov Niobé, s katerim nastopa na številnih festivalih v Franciji in tujini (dvorana Izumi v Osaki, dvorana Kazina v Ljubljani, festival Vox Musica.) Sodeluje tudi s kvartetoma Zahir in Triton, s katerima je izvedel turnejo po Kitajskem. Eudes Bernstein je tudi ustanovitelj tria Dämmerung z violino in klavirjem. Trio Dämmerung je nastopil na francoskem radiu v oddaji »Générations Jeunes Interprètes de Gaëlle Le Gallic« in na festivalu »International de Musique de chambre de Salon de Provence« leta 2020.

Eudes Bernstein se veliko posveča tudi sodobni glasbi. Sodeluje s Thierryjem Escaichom, Brunom Mantovanijem, Philippejem Hurelom, Matteom Franceschinijem, Jonathanom Pontierjem, Naokijem Sakato, Samom Taylorjem in Orlandom Bassom.

Nedavno je v sodelovanju z založbo Paraty in podjetjem JBP Films posnel CD z naslovom »Spirales«.