Saksofonist Filip Orlović deluje kot solist, komorni glasbenik in pedagog. Leta 2017 je zaključil dodiplomski študij v Novem Sadu pri profesorjih Gordanu Tudorju in Bunfordu Gabru. Leta 2019 je pridobil naziv magistra umetnosti na Akademiji umetnosti v Novem Sadu (Srbija) pod vodstvom prof. Nikole Fabijanića. Filip je uspešno zaključil tudi magistrski študij na Akademiji za glasbo in ples v Kölnu (Nemčija) pod mentorstvom prof. Daniela Gauthierja.

V svoji karieri je Filip dosegel pomembne mejnike. Leta 2013 je bil povabljen kot gostujoči solist na program “Music for Peace”, kjer je izvajal komorne in solistične skladbe s klavirjem in orkestroma v Moskvi in Tambovu (Rusija). Vmes je nastopal z različnimi ansambli in orkestri, med drugimi tudi s Simfoničnim orkestrom Radiotelevizije Srbije (RTS) v dvorani Kolarac v Beogradu leta 2024. Kot član kvarteta saksofonov “Eternum” je Filip dokončal magistrski študij komorne igre v letu 2022 pod vodstvom profesorjev Georga Klütscha in Han-An Liu. Istega leta je kvartet posnel svoj debitantski CD z naslovom “Voyages”, ki ga je izdala založba “Genuin” iz nemškega Leipziga.

Filip je prejel številne nagrade na mednarodnih tekmovanjih in nastopal v številnih prestižnih orkestrih in festivalih tako doma kot v tujini. Nedavno, leta 2024, je bil imenovan za profesorja saksofona na Akademiji umetnosti v Novem Sadu v Srbiji.