Gordan Tudor je eden vodilnih glasbenikov svoje generacije, aktiven kot solist, komorni glasbenik, skladatelj in pedagog, ki je nastopal po Evropi in Severni Ameriki.

Kot izvajalec redno sodeluje s skladatelji, kot so Petar Bergamo, Dubravko Detoni, Pavle Dešpalj, Mirela Ivičević, Matthias Kranebitter, Margareta Ferek Petrić, Frano Đurović, Ana Horvat in drugi. Njegova avtorska glasba je redno izvajana na večjih glasbenih festivalih po svetu. (MBZ, MIT Taiwan, BOAC at Mass Moca, Re:Formers Festi-val Moscow, WSC Zagreb, Neu Musik Heilbron, Neukollner Originaltone, Fes-tival Ljubljana, Izlog suvremenog zvuka, Audio Art, Sax Open Strasbourg, Vienna Sax Fest, Szczecinek Summer Festival, Sax Only Antwerpen, Mallorca Sax Fes-tival, Osorske glasbene večeri, Glazbena tribina Opatija, Dubrovačke ljetne igre, MAG Festival, PianoLOOP itd.)

Gordan je profesor saksofona na Univerzi v Splitu – Umetniški akademiji (UMAS) in je bil do nedavnega gostujoči profesor saksofona na Umetniški akademiji v Novem Sadu (AUNS). Pogosto vodi mojstrske tečaje in sodeluje v žirijah na mednarodnih saksofonističnih tekmovanjih.

GordanTudor je alt saksofonist zelo priznanega kvarteta Papandopulo, sopran saksofonist v Triu GIG in je ustanovitelj in umetniški vodja ansambla za sodobno glasbo S/UMAS. Izpopolnjeval se je pri uglednih profesorjih; Dragan Sremec (Zagreb), Arno Bornkamp (Amsterdam), Claude De-langle (Pariz) in Eugene Rousseau (Salzburg).

Leta 2015 je Tudor izdal svoj prvi album z novo hrvaško glasbo za saksofon, ki ga je izdala založba CANTUS, in prejel 3 nagrade Porin, vključno z nagrado za “najboljšo interpretacijo v klasični glasbi”. Od leta 2009 do 2017 je bil umetniški vodja festivala Dnevi nove glasbe v Splitu, ki vsako leto gosti eminentne glasbenike z vsega sveta.

Gordan je poletje 2011 preživel v rezidenci na poletnem festivalu Bang on a Can Summer Festival – Mass-achusetts Museum of Contemporary Art (North Adams, MA). Je večkratni nagrajenec na državnih in mednarodnih tekmovanjih (diploma Milka Trnina, Grand Prix na 3. Berlinskem glasbenem tekmovanju, nagrada PBZ Zagrebške filharmonije za najboljšega mladega glasbenika, Rektorjeva nagrada, nagrada Judita, skladateljsko tekmovanje Mare Nostrum – Berlin, Lions Club Grand Prix , nagrada Rudolfa in Margite Matz Fond itd.).

Gordan je endorser za Selmer Paris in D’Addario.