Matej Šarc, rojen 1965 v Ljubljani, študij oboe je začel pri Božu Rogelji na Akademiji za glasbo v Ljubljani, nato pa se izpopolnjeval pri Heinzu Holligerju na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu, Nemčija.

Bil je prvi oboist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Freiburškega filharmoničnega orkestra. Kot solist in komorni glasbenik koncertira po Evropi, Avstraliji, Kitajski, Mongoliji, Japonski in obeh Amerikah. Za vrsto evropskih radijskih postaj je posnel številna komorna in solistična dela za oboo. Njegovi posnetki so izšli pri slovenskih in svetovnih založbah.

Od leta 1994 je član orkestra Slovenske filharmonije in pihalnega kvinteta Slowind, s katerim je med drugim prejel nagrado Prešernovega sklada. Oboo poučuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter na mojstrskih tečajih doma in na tujem.

Dvajset let se je v Ljubljani posvečal organizaciji in izvedbi komornega koncertnega cikla Festival Slowind, na katerem je s člani istoimenskega pihalnega kvinteta muziciral z vrhunskimi umetniki, kakršni so Alexander Lonquich, Christiane Iven, Heinz Holliger, Arvid Engegård, Robert Aitken, Ursula Oppens, Matthias Pintscher, Naoko Yoshino in drugi.

V njegovi umetniški dejavnosti zavzema posebno mesto sodobna glasba. Premierno je izvedel ogromno število novitet slovenskih in tujih skladateljev, kasneje pa se intenzivno posvečal tudi baročni glasbi in njeni vlogi v današnjem času.