Blaž OGRIČ se je začel učiti rog na Glasbeni šoli v Idriji pri prof. Neži Gruden, šolanje pa je nato nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Primožu Zemljaku. Leta 2015 je postal študent na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Boštjanu Lipovšku.

Poleg številnih nagrad na tekmovanjih, ki se jih je udeležil je prejel leta 2007 prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju solistov in komornih skupin v Beogradu. Na tekmovanju TEMSIG (2011) je prejel prvo nagrado in zlato priznanje. Na 42. tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov (2013) je kot član Kvarteta rogov KGBL prejel zlato plaketo. V Varaždinu je na mednarodnem tekmovanju leta 2015 v najvišji kategoriji osvojil prvo mesto. Izpopolnjeval se je na seminarjih pri priznanih profesorjih: Radovanu Vlatkoviću, Johannesu Hiterholzerju, LuizuCarlosu Garcii, Daleu Clevengerju, Willu Sandersu. Igral je z odličnimi dirigenti kot so: Nevill Marriner, Philippe Jordan, Daniel Harding, Christoph Eschenbach in mnogimi drugimi.

Leta 2019 je kot solist nastopil z Simfoničnim orkestrom RTV v sklopu cikla Mozartine, kjer je igral prvi Mozartov koncert za rog in prejel številne pozitivne kritike. V istem letu je nastopil tudi s simfoničnim orkestrom SNG Maribor, s katerim je izvedel koncert Richarda Straussa št.1. Že kot dijak je bil reden substitut v slovenskih simfoničnih orkestrih, do danes pa je sodeloval z različnimi orkestri tako doma kot tudi v tujini (Camerata Salzburg, Zadarski komorni orkestar, HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Haydnova filharmonija…).

Poleg vseh priznanj je prejel tudi Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za izjemne uspehe pri umetniškem uveljavljanju šole ter Prešernovo nagrado za študente Univerze v Ljubljani. Udeležil se je tudi štirih turnej z znanim mednarodnim mladinskim orkestrom Gustav Mahler Jugendorkester, v katerem je v večini igral prvi rog.

Leta 2016 je opravil avdicijo za solo rog v orkestru Ljubljanske opere, v kateri je bil zaposlen le kratek čas, kajti odločil se je kariero nadaljevati v Simfoničnem orkestru RTV. Leta 2019 je uspešno opravil avdicijo za solo hornista v orkestru Slovenske filharmonije, kjer je zaposlen še danes.