Hornist Boštjan LIPOVŠEK je svoje prve glasbene lekcije dobil od brata in očeta, obeh hornistov. Šolanje je nadaljeval sprva na Srednji glasbeni in baletni šoli in nato na ljubljanski glasbeni akademiji pri prof. Jožetu Faloutu. Pri njem je tudi diplomiral, ter zaključil podiplomski študij. Izpopolnjeval se je pri Radovanu Vlatkoviću na salzburškem Mozarteumu. Med študijem v Ljubljani je prejel študentsko Prešernovo nagrado za izvedbo Straussovega 1. koncerta za rog in orkester s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. V tem orkestru je takoj zatem zasedel mesto solo hornista.

Kot solist redno nastopa predvsem z matičnim orkestrom Slovenske radiotelevizije, kot tudi s tujimi orkestri. Tako je kot solist sodeloval z dirigenti, kot so; Anton Nanut, Uroš Lajovic, Marko Letonja, En Shao, David de Villiers, S. Pelegrino Amato, Gary Brain, Amy Anderson, Yakov Kreizberg, Sian Edwards. Kot orkestrski solist je  gostoval pri nacionalnem orkestru opere La Monnaie v Bruslju, Berlinskem simfoničnem orkestru,  Mahlerjevim komornim orkestrom, Izraelski filharmoniji, v zadnjem času pa redno gostuje pri Budimpeštanskem festivalnem orkestru.

Leta 2001 je zmagal na mednarodnem tekmovanju Citta di Porcia. Od leta 1999 kot asistent, od leta 2004 pa kot docent predava na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2005 se je odzval povabilu iz Zagreba in  kot docent predava tudi na tamkajšnji Akademiji za glasbo. Leta 2008 je za umetniške dosežke na glasbenem področju prejel nagrado Prešernovega sklada.

Pri ZKP RTV Slovenije je doslej izšlo pet zgoščenk; tri samostojne in dve v komornih zasedbah (Slovenski kvintet trobil in pihalni kvintet Ariart), pri nemški založbi Profil pa je z Juvavum Brass  izšla zgoščenka Salzburške raritete. S Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, katerega član je že preko deset let, je posnel koncerte R. Straussa in W. A. Mozarta, R.Gliera, J.Pauerja… posebej pa velja omeniti krstne izvedbe in premierna snemanja del L. Lebiča, I. Petrića, T.Habeta in U. Kreka.