Igor RANKOVIĆ je diplomiral in magistriral na Fakulteti za glasbo v Beogradu v razredu profesorja Vinka Valečića. Med letoma 2000 in 2002 je v New Yorku sodeloval in študiral tudi pri velikih mojstrih pozavne, kot so David Finlayson (Newyorška filharmonija), Per Brevig (Julliard) in Ian Bousfield (LSO). Leta 1996 je Igor Ranković postal član Beograjske filharmonije, kjer od leta 2015 zaseda mesto solo bas pozavnista. Ob številnih priložnostih je sodeloval tudi s Simfoničnim orkestrom RTS, opero Madlenianum, orkestrom Makris, opero SNP v Novem Sadu ter orkestrom festivala Bolšoj.

Poleg službe v orkestru je Ranković aktiven tudi kot komorni glasbenik. Redno nastopa in sodeluje s številnimi zasedbami, med drugimi s Kvartetom pozavn BF, Brass 4 in komornim ansamblom Beograjske filharmonije.

Kot pozavnist v Beograjski filharmoniji je imel Igor priložnost igrati v velikih koncertnih dvoranah po vsem svetu, kot so Carnegie Hall, Chicago Symphony Hall, Severance Hall Cleveland, moskovska dvorana Čajkovskega, Peking, Stockholm itd. Sodeloval je s številnimi velikimi dirigenti, vključno z Zubinom Mehto, Kirilom Petrenkom, Asherjem Fishom, Sir Nevill-om Marrinerjem, Gabrielom Feltzom itd.

Kot del programa Beograjske filharmonije, imenovanim Filhademia, je Igor mentor številnim mladim pozavnistom, ki se pripravljajo na avdicije in igranje v profesionalnem orkestru.