Krunoslav Babić (1976) je diplomiral in magistriral v razredu profesorja Manfreda Hopperta na Visoki šoli za glasbo v Münchnu v Nemčiji. Sodeloval in študiral je skupaj z najbolj poznanimi tubisti, kot so Mel Culbertson, Roger Bobo, Daniel Perantoni, Jozsef Bazsinka, Walter Hilgers, Roland Szentpali.

Med bivanjem v Münchnu je večkrat sodeloval s priznanim simfoničnim orkestrom bavarskega radia pod vodstvom svetovno priznanega dirigenta Mo. Lorina Maazela. Bil je član orkestra hrvaške vojske, simfoničnega orkestra Hrvaške radiotelevizije (SOHRT), Slovenske filharmonije, trenutno pa deluje kot solo tubist v Zagrebški filharmoniji.

Krunoslav Babić aktiven tudi kot solist in komorni glasbenik. Ustanovil je edinstveni XL Tuba Quartet-a, s katerim je nastopal več kot deset ter osvojil več mednarodnih nagrad. Več kot deset let je bil tudi član hrvaškega trobilnega kvinteta, danes pa je član mednarodno uveljavljenega kvinteta Balkan Brass Connection. Kot solist je Krunoslav Babić nastopil z večino uglednih ansamblov na Hrvaškem (Zagrebaška filharmonija, SOHRT, Zagrebški solisti, Zagrebška četrt, Zadarski komorni orkester, Orkester hrvaške vojske). Do zdaj je posnel več zgoščenk (ena v duetu s flavto, ki je doživela prvo svetovno premiero, tri albume z XL Tuba Quartet in en album z BC BRASS). Na njegovo pobudo nastajajo nova dela hrvaških in tujih skladateljev za tubo, izdal pa je tudi zgoščenko z deli hrvaških skladateljev.

Krunoslav Babić redno sodeluje v hrvaških in mednarodnih ocenjevalnih komisijah, vodi mojstrske delavnice in je aktivno vključen v delovanje mednarodnega združenja Tuba Euphonium (ITEA), katerega konferenc se redno udeležuje. Že več kot deset let je Krunoslav Babić tudi gostujoči profesor na Fakulteti za glasbo v Beogradu (Srbija).