O POLETNI AKADEMIJI BOLERO

Poletna akademija BOLERO bo potekala med 27. junijem in 1. julijem 2022 v Ribnici na Pohorju (Slovenija). Ribnica na Pohorju je majhna vas na severni strani Pohorja, ki leži na nadmorski višini 800m in poleg neokrnjene narave ponuja obilo možnosti za športne in turistične aktivnosti.

Poletna akademija je namenjena tolkalcem vseh narodnosti, starih od 10 do 15 let, ki se šolajo v osnovnih glasbenih šolah ter tolkalcem vseh narodnosti, starih od 15 do 24 let, ki se izobražujejo na slovenskih ali tujih srednjih glasbenih šolah, konservatorijih, akademijah ali univerzah. Za udeležence, stare od 10 do 15 let, bo poletna akademija potekala v slovenskem jeziku, za starejše udeležence pa v angleškem jeziku.

NAŠE POSLANSTVO

Poletna akademija BOLERO se organizira z namenom povezovanja in združevanja mladih nadobudnih tolkalcev iz Slovenije in drugod, z namenom izobraževanja na področju tolkal in glasbe na splošno ter z namenom spodbude mladih glasbenikov k poglobljenemu glasbeno-umetniškemu udejstvovanju.

Poletna akademija s svojo internacionalno naravnanostjo spodbuja in prispeva k razvoju glasbene kulture na slovenskem, hkrati pa mlajšim udeležencem z vzgajanjem strpnosti, z medsebojnim sodelovanjem, muziciranjem, komuniciranjem in spoštovanjem do drugih vnaša temeljne civilizacijske vrednote. Naš cilj je pozitivno vplivati na razvoj osebnosti mlajših udeležencev in v njih prebuditi ali pa še bolj poglobiti ljubezen in spoštovanje do kulture in umetnosti, starejšim udeležencem pa želimo z gostovanjem svetovno priznanih glasbenikov in pedagogov omogočiti predavanja in individualne lekcije na najvišjem nivoju in jim tako pomagati na njihovi poti do profesionalne glasbene kariere. Vse to bomo na visoki strokovni ravni ter na visoki ravni bivanja in delovnih pogojev uresničevali v osrčju pristne narave in v miru, ki ga ta ponuja.

V posebnih pogojih, ki jih narekuje epidemiološka situacija bomo v dogovoru z vodstvom OŠ Ribnica in vodstvom apartmajskega naselja odgovorno zagotovili primerne razmere, skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

MENTORJI

Delo in pouk v sklopu Poletna akademije BOLERO bosta razdeljena na dva dela.

Delo udeležencev, starih od 10 do 15 let, bo potekalo pod mentorstvom Simona Klavžarja in Jožeta Bogolina (duo Drumartica). Vsak udeleženec bo deležen treh individualnih lekcij (45 minut) in najmanj štirih lekcij komorne igre (45 minut). V komornih skupinah, ki jih smiselno oblikujeta mentorja, bodo predvidoma štirje tolkalci. Lekcije niso odprte za širšo javnost.

Delo udeležencev, starih od 15 do 24 let, bo potekalo pod mentorstvom TBD. Vsak udeleženec bo deležen treh individualnih lekcij (60 minut). Lekcije niso odprte za širšo javnost.

400
JOŽE - SLIKA

SPREJEM UDELEŽENCEV IN URNIK

Poletna akademija BOLERO bo potekala med 27. junijem in 1. julijem 2022.

Spoznali se bomo na otvoritvenem koncertu mentorjev, v ponedeljek, 27. junija 2022 ob 10.00, s poukom pa bomo pričeli isti dan po kosilu. Poletna akademija se bo zaključila v petek, 1. julija 2022, z dvema koncertoma udeležencev poletne akademije.

Večji del pouka bomo tekom tedna izvedli v dopoldanskem času, po potrebi pa tudi popoldne. Vsak dan bomo organizirali tudi športne aktivnosti. Vsem udeležencem poletne akademije bo omogočeno vsakodnevno vadenje. Delo in vadenje udeležencev bo potekalo po točno določenem urniku, s katerim bomo udeležence seznanili po otvoritvenem koncertu.

KONCERTI

V sklopu Poletne akademije BOLERO se bodo odvili trije koncerti:

  • Koncert profesorjev – ponedeljek, 27.06.2021 ob 10.00 v prostorih OŠ Ribnica na Pohorju,
  • Koncert mlajših udeležencev (do 15 let) – petek, 01.07.2021 ob 16.00 v prostorih OŠ Ribnica na Pohorju,
  • Koncert starejših udeležencev – petek, 01.07.2021 ob 19.00 v prostorih OŠ Ribnica na Pohorju.

ANIMACIJA

Na Poletni akademiji BOLERO bodo poleg mentorjev prisotni tudi animatorji, ki bodo poskrbeli za dodatno varnost in animacijo udeležencev. V prostem času bodo imeli udeleženci poletne šole organizirane družabne aktivnosti, s poudarkom na športu in življenju v naravi.

Prosimo, da udeleženci poleg obvezne prtljage, manjših instrumentov, vadbenih blazin, not, koncertne obleke ipd. s sabo prinesejo tudi športno in pohodno obutev ter oblačila.

BIVANJE IN PREHRANA

Udeleženci bodo preskrbljeni s polnim penzionom in nastanjeni v Apartmajih Ribnica na Pohorju ****, ki so od prostorov, kjer bo potekal pouk oddaljene le 100 metrov. Poleg apartmajev se nahajajo igrišča za odbojko, košarko in nogomet, na katerih bodo vsak dan potekale organizirane športne aktivnosti.

Bivanje v Apartmajih Ribnica na Pohorju **** nudi udeležencem naslednje storitve:

  • 4 x nočitev,
  • 4 x polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja),
  • neomejena uporaba igrišč na prostem,
  • uporaba večjih prostorov za druženje v primeru slabega vremena,
  • brezplačni dostop do interneta v vseh sobah,
  • turistična taksa.

CENA IN PLAČILNI POGOJI

CENIK
PRIJAVNINA 100,00 €
IZOBRAŽEVALNI PROGRAM + ANIMACIJA 240,00 €
BIVANJE + PREHRANA 150,00 €

 

Cena celotnega izobraževalnega programa skupaj z animacijo znaša 240,00 € + prijavnina (akontacija) v višini 100,00€. Cena bivanja, vključno s prehrano in turistično takso znaša 150,00 €. Skupni strošek Poletne Akademije za vsakega udeleženca znaša 490,00 €.

Za prijavo na Poletno Akademijo BOLERO izpolnite spodnjo prijavnico. K prijavi je potrebno obvezno priložiti potrdilo o plačani prijavnini (100,00 €) s pripisom »Poletna akademija BOLERO – ime in priimek udeleženca« (primer: Poletna akademija BOLERO – Andraž Likar). Rok prijave je 1. junij 2022. Število udeležencev je omejeno.

Podatki za plačilo prijavnine

AIDA, Andraž Likar s.p.

Flisova ulica 3

2366 Muta

Banka: INTESA SANPAOLO

IBAN: SI56 101000058274879

Swift/BIC: BAKOSI2X

Koda namena: OTHR

Sklic: 00 2022

Namen plačila: IME in PRIIMEK udeleženca, POLETNA AKADEMIJA BOLERO (primer: Andraž Likar, POLETNA AKADEMIJA BOLERO).

*Morebitni stroški nakazila niso vključeni v znesek prispevka.

Preostali znesek (390,00 €) boste poravnali po prejetju računa, ki Vam ga bomo poslali najkasneje 8 dni po roku prijave. Rok plačila je 15. junij 2021.

Število udeležencev je omejeno, zato bomo upoštevali vrstni red prijav. V primeru premajhnega števila prijav, bo poletna šola odpovedana!

V primeru vaše odpovedi prijavnine ne vračamo. 

PRIJAVNICA

Za prijavo na Poletno Akademijo BOLERO pazljivo izpolnite prijavnico do najkasneje 1. junija 2022.

K elektronski prijavnici je potrebno v PDF datoteki pripeti tudi scan oz. kopijo potrdila o plačilu prijavnine.

Datoteka za prenos na strežnik je lahko velika 2MB. V primeru, da so vaše datoteke večje od 2MB, jih lahko skrčite TUKAJ.