Aleksandra Šuklar se je uveljavila kot vsestranska tolkalka in marimbistka. Njen glasbeni spekter obsega dela od resne glasbe, sodobne literature za tolkala vse do filmske glasbe in raznih cross-over projektov.

Dodiplomski in podiplomski (master) študij je zaključila na dunajski univerzi MUK (Music and Arts University of the city of Viena) leta 2016 pri Nebojši Jovanu Zivkoviću, glasbeni kritiki pa jo opisujejo kot umetnico z izvrstno tehniko, muzikalnostjo, temperamentom in občutnostjo za glasbeni slog.

Tekom svojega izobraŽevanja je osvojila številne nagrade na drŽavnih in mednarodnih tekmovanjih (v Sloveniji, Avstriji, Španiji, Bolgariji, na Hrvaškem, …), leta 2014 in 2015 je bila laureat tekmovanja Fidelio v dvorani Dunajskega radija in televizije ORF, v letu 2016 pa je dobila štipendijo avstrijskega kanclerja kot ena izmed najbolj obetavnih umetnikov mlajše generacije na Dunaju. Prav tako je bila tudi štipendistka Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.
Solistično je nastopila v dvoranah kot so Musikverein, Deutsches Theater Berlin, ORF- Radiokulturhaus ter na festivalih Rolex Arts Weekend (Nemčija), Gustav Mahler Musikwochen (Italija), Wien Modern (Avstrija), Bumfest (Slovenija), Vienna Saxfest (Avstrija)…

Aleksandra si je delila oder z mednarodno priznanimi glasbeniki: Aleksey Igudesman, Tina Guo, Guthrie Govan in redno sodeluje z orkestri in ansambli kot so Wiener Kammerorchester, RSO Wien, Symphonieorchester der Wiener Staatsoper, Slovenska Filharmonija, RTV- Simfoniki, Komorni godalni orkester Anima Musicae, Ensemble Kontrapunkte idr.
Od leta 2018 sodeluje s priznanim holivudskim skladateljem Hansom Zimmerjem kot solistka benda v projektih “The World of Hans Zimmer” in “Hans Zimmer Live” s katerim nastopa v arenah svetovnih metropol (London, Madrid, Berlin, Hong Kong, Melbourne, Sydney, Seoul, Salt Lake City…).

Aleksandra Živi in deluje na Dunaju, kjer ji njena vsestranost omogoča izpolnjeno umetniško zivljenje: od rednih angažmajev in snemanj za holivudske filmske produkcije (Disney, Netflix, Dreamworks,…) kjer jer nedavno posnela glasbo za filme Sponge Bob 3 in Dune, do solističnih nastopov in sodelovanj z enimi izmed najbolj navdihujočih umetnikov današnjega časa.

Aleksandra Šuklar je umetnica in endorser pri Pearl-Drums, Meinl Percussion, Meinl Cymbals in Schlagkraft Mallets.