Avstrijski tolkalec David Christopher Panzl je s tolkali začel pri štirih letih pod mentorstvom Martina Grubingerja starejšega. Svoj prvi solistični koncert je izvedel pri 13 letih s filharmoničnim orkestrom Reichenhall. Študij klasičnih tolkal je dokončal na Konservatoriju dunajske zasebne univerze, pod mentorstvom profesorja Josefa Gumpingerja in Antona Mittermayrja. Svoje izobraževanje je zaključil s študijem marimbe v Tokiu, pod mentorstvom Keiko Abe. Med študijem je večkrat odpotoval tudi v New York, kjer se je izpopolnjeval v jazzu.

Panzl trenutno deluje kot predavatelj klasičnih tolkal na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Sodeluje z orkestri, kot so Radijski simfonični orkester z Dunaja, orkester Dunajske državne opere, Mozarteum-Orchester Salzburg in Konzerthaus Orchester Berlin.

David Christopher Panzl je kot solist nastopil v dvorani Suntory Hall Tokyo, Seulskem umetniškem centru, v Konzerthausu na Dunaju in na otvoritvenih prireditvah Salzburškega glasbenega festivala. Sodeloval je z izjemnimi umetniki, kot so Keiko Abe, Nebojša Živković, Jeff Queen, Tim Collins in HK Gruber. Poleg tega je izvajal tudi solistične koncerte z Nürnberškim simfoničnim orkestrom, Simfoničnim orkestrom Innsbruck, Filharmoničnim orkestrom Reichenhall, Sarajevskim filharmoničnim orkestrom, Salzburškim pihalnim orkestrom in Nemškim komornim orkestrom iz Berlina. Odigral je svetovne premiere skladateljev Keiko Abe, Shiha, Johannesa Motschmanna, Jorgeja Sancheza Chionga, Enjotta Schneiderja in J. Petra Koeneja.

David C. Panzl pogosto deluje tudi kot član strokovnih žirij na mednarodnih tekmovanjih in vodi mojstrske tečaje po vsem svetu. Njegova dela objavljata založbi Doblinger na Dunaju in Pulsa Musica v ZDA.

David Cristopher Panzl sodeluje in predstavlja znamke Yamaha, Zildijan, Loyal Drums, Vic Firth in Mike Balter.