Ivana Bilić je mednarodno prepoznavna virtuozinja na marimbi in vsestranska tolkalistka. Redno nastopa z evropskimi orkestri (Danish National Radio Symphony Orchestra, Witold Lutosławski Philharmonic, Panonska filharmonija, Slovenska filharmonija, Simfonični orkester Dohnany, Symphony Orchestra Ankara, SOHRT…) in sodeluje v komornih, scenskih in »crossover« produkcijah po Evropi, Južni Ameriki, ZDA in na Kitajskem. Redno nastopa v večjih dvoranah po svetu, med njimi v dvorani Merkin Hall v New Yorku, Palacio de las Bellas Artes v Ciudad de Mexicu in koncertni dvorani Franza Liszat v Budimpešti.

Kot organizatorka, predavateljica in članica strokovnih žirij sodeluje na mojstrskih tečajih, tolkalskih festivalih in tekmovanjih po vsem svetu (Salzburg, Linz, Stuttgart, Paris, Munich, Beijing, Tomar, Timisoara…). Od leta 2017 intenzivno sodeluje z  organizacijo »Opatijska glazbena trbina«, kjer za študente organizira delavnice in mojstrske tečaje moderne glasbe, ustvarja originalne umetniške projekte in nastopa z ansamblom Synchronos.

Ivana je članica dua I.N.K. Experiment ter solo timpanistka v Simfoničnem orkestru HRT, deluje pa tudi kot skladateljica in je avtorica večih tolkalnih skladb v izdajah Svitzer, Malletworks in Cantus. Za svoje umetniško delo je prejela najpomembnejše hrvaške nagrade.

Diplomirala v razredu prof. Igoria Lešnika v Zagrebu. Danes kot izredna profesorica poučuje na zagrebški akademiji za glasbo in je vodja oddelka za dirigiranje, tolkala in harfo.

Ivana zastopa ameriško podjetje Marimba-one in ima lastno linijo palic.