Ulrike STADLER, rojena v Celovcu, je študij tolkal začela pri Ernstu Hosnerju in Heinzu Jägerju na Konservatoriju v Celovcu. Leta 1988 je s študijem nadaljevala na nekdanji Musikhochschule Graz (danes znani kot Kunstuniversität Graz) pri Geraldu Frommeju in Martinu Kerschbaumu, kjer je z odliko diplomirala kot Magistra Artium. Kasneje ji je minister za znanost podelil častno nagrado za izjemne umetniške dosežke, leta 2004 pa je prejela venia docendi na področju tolkal.

Njena glasbena raznolikost se kaže v številnih angažmajih v najrazličnejših zasedbah, kot so RSO-Dunaj, Tonkünstler Orchester Niederösterreich, Dunajski simfoniki, Le Concert des Nations, Camerata Salzburg, Klangforum Dunaj, Ensemble Phace, Opera Graz, Graz Philharmonic Orchestra, Mestno gledališče Celovec, Ensemble Wiener Collage, Ensemble Kontrapunkte in Festivalski orkester Styriarte.

Sodelovala je na številnih festivalih, kot so Salzburški festival, Styriarte, Wien Modern, Hörgänge Wien, Carinthischer Sommer, Wiener Festwochen, Brucknerfest Linz, Musikprotokoll im Steirischen Herbst, Biennale Zagreb, Schleswig Holstein Musikfestival, Festival nove glasbe v Lucernu, Festival nove glasbe v St. Petersburgu in še na mnogih drugih. Sodelovala je s priznanimi dirigenti Nikolausom Harnoncourtom, Franzom Welser-Möstom, Adamom Fischerjem, Fabiom Luisijem, Andrésom Orozco-Estrado, Jordijem Savallom in mnogimi drugimi. Od leta 2001 je timpanistka v orkestru recreation Großes Orchester Graz.

Ulrike Stadler je trenutno deluje kot profesorica tolkal na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Kunstuniversität Graz) ter na konservatoriju Josepha Haydna v Eisenstadtu.

Od leta 2012 vodi Akademijo Percussion Meets Identity Academy, ki združuje tolkalce najboljših svetovnih orkestrov (Dunajska filharmonija, Berlinska filharmonija, New York Philharmonic) in mednarodno uveljavljene soliste, ki v sodelovanju z izjemni mladi talenti in študenti vsako leto izvedejo koncert z naslovom »Percussionists United«.